De Sebastiaanshoeve

Natuurgebieden
De B&B ligt tussen een aantal zeer fraaie natuurgebieden die op loop- en fietsafstand snel te bereiken zijn:

De Aardbossen
Dit is een strook schitterende natuur langs een meanderend stuk van De Groote Beerze, met een smal wandelpad dat direct bij de B&B begint. De loop van de beek heeft een groot aantal 'haarspeldbochten' en loopt tussen loofbomen en afwisselende begroeiing. Als u geluk heeft, ziet u een hert op het pad en anders geniet u van de zangvogels om u heen. Zodra u uit dit stuk 'Aardbossen' komt, loopt u via een landelijk zandweggetje en een fraai wandelpad terug naar de B&B. Totale wandeltijd ongeveer 45 min.

 

 • De Landschotse Heide
  Op slechts 500m van de B&B komt u op dit uitgestrekte Natura 2000 natuurgebied van 240 ha met heide en vennen. Er zijn uitgezette wandelroutes: een om het hele gebied heen, en ook dwars door de heide heen, waarbij u ook aan de oever van een van de grootste vennen komt. Aan de noordkant staat een uitkijktoren van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over dit fraaie gebied. Daar vindt u ook een overzichtskaart en een informatiebord. In het zuidelijke deel van het gebied komt u een aantal loslopende runderen tegen, die u overigens met rust laten. De grote wandeling om het gebied heen vraagt al gauw een uur of twee, maar als u de heide halverwege over steekt, bent u in ongeveer een uur weer terug. Fietsen gaat prima om het gebied heen. Fietsen op het heidegebied zelf is, zeker als het langere tijd droog is geweest, echter niet aan te raden vanwege het rulle zand.


  Het Lange-Afstand-Wandelpad Het Pelgrimspad (LAW 7-2) loopt over de Landschotse Heide, en vanaf dit wandelpad is het slechts 500m lopen naar B&B De Sebastiaanshoeve. We hebben al een fink aantal wandelaars op deze route in onze B&B mogen verwelkomen !
Foto-impressie van natuurgebied De Landschotse Heide

 

 • Landgoed De Utrecht
  Op slechts 10 a 15 minuten fietsen komt u op dit zeer uitgestrekte en historische landgoed, in een zeer afwisselend landschap met heidevelden, vennen en loof- en naaldbossen. Het landgoed heeft vele fiets- en wandelpaden en het is raadzaam een kaart mee te nemen en u te oriënteren op de overzichtskaarten die u hier en daar in het gebied aan treft. Midden in het gebied vindt u eetcafé In Den Bockenreyder, waar u hetzij buiten op het gezellige terras, hetzij in de sfeervolle herberg van een drankje en een eenvoudig eetmenu kunt genieten. Op het landgoed staat een hoge, metalen uitzichttoren van waaruit u een fantastisch uitzicht heeft over het omringende bos- en heidelandschap. 
 • Landgoed Baest
  Ten noorden van het dorp Middelbeers, dat op 3 km van de B&B ligt, kunt u door dit oude landgoed wandelen en fietsen. De oude historische kern met een landhuis en een aantal fraaie woningen is niet vrij voor publiek toegankelijk. Voor groepen en op bepaalde data zijn er wel rondleidingen. De oude bossen van landgoed de Baest zijn wel vrij toegankelijk. Voor meer informatie en achtergrond, zie www.landgoedbaest.nl.